...

Ikhrah Online Boutique

BLOG

Latest NEWS, Products & Gossip

Dermags Hydrating Moisturizer – Menjanjikan Penghidratan Dan Kelembapan Pada Kulit Berpanjangan

Dermags Hydrating Moisturizer ikhrah.com 5

Dermags Hydrating Moisturizer

Dermags Hydrating Moisturizer ikhrah.com 4
Dermags Hydrating Moisturizer

Formula ekslusif Dermags Hydrating Moisturiser menjanjikan penghidratan dan kelembapan pada kulit berpanjangan.

Mengandungi pelbagai ekstrak semulajadi seperti akar Ginseng, akar Keladi dan ekstrak Ginkgo, ekstrak bunga Ros dan daun Teh menjadikan ia selamat digunakan.

Ekstrak akar Ginseng, akar Keladi dan ekstrak Ginkgo berfungsi memberi kelembapan pada kulit dengan mengawal kehilangn cecair serta kelembapan kulit.

Ekstrak ini juga membentuk perlindungan daripada UV supaya mengawal proses hidrasi berlebihan daripada berlaku.

Ketiga- tiga ekstrak ini juga berfungsi merawat parut dengan mnyekatakan tona kulit dan melicinkan kulit dengan cara menghapuskan sel kulit mati.

Penggunaan ekstrak akar ginseng dan juga bunga ros boleh meningkatkan kolagen pada kulit membolehkan kulit kelihatan cerah semulajadi, bebas daripada masalah penuaan dan memberi haruman semulajadi.

Dermags Hydrating Moisturiser satu formulasi terkini yang kaya dengan bahan aktif semulajadi boleh digunakan tanpa rasa ragu- ragu sebagai pelembap kulit bagi menyeimbangkan kelembapan pada wajah.

7 Manfaat utama Dermags Hydrating MoisturiZer

Dermags Hydrating Moisturizer ikhrah.com 3
Dermags Hydrating Moisturizer

Melembabkan wajah

Manfaat pelembab wajah sudah pasti adalah untuk melembabkan wajah anda. Setelah seharian berada di luar, maka kulit wajah anda mungkin akan terasa tidak selesa, sehingga anda memerlukan pelembab wajah agar kulit wajah selalu nampak segar.


Mencegah kulit wajah menjadi kering

Manfaat lainnya dari pelembab wajah adalah dapat mencegah kulit wajah anda menjadi kering. Biasanya kulit wajah yang kering akan menyebabkan tekstur kulit terasa kasar dan juga pedih ketika tergaru. Hal ini tentu dapat menyebabkan kulit wajah anda mungkin mengalami luka apabila anda menggaru wajah anda dalam keadaan kering. Maka dari itu dengan menggunakan pelembab wajah, kulit anda akan terasa lembab dan juga tidak
kering, sehingga tidak akan mengalami luka ketika menggaru kulit.


Menutrisi kulit wajah

Manfaat pelembab wajah juga memiliki beberapa kandungan mineral dan juga vitamin yang baik untuk kesihatan kulit wajah. Hal ini tentu sahaja dapat menyebabkan kulit wajah dapat ternutrisi dengan baik dan optimum. Namun demikian, untuk memperoleh kesihatan kulit wajah yang optimum kita memerlukan pola makan yang teratur dan penuh gizi, sehingga dapat lebih mengoptimumkan kesihatan dari kulit wajah anda.


Membersihkan wajah dari debu dan kekotoran

Ada baiknya, untuk membersihkan wajah anda dari kotoran dan juga debu, anda perlu mencuci wajah anda terlebih dahulu. Setelah mencuci wajah anda, anda perlu mengeringkan wajah anda, kemudian sapukan pelembab. Hal ini dapat membantu menjaga kotoran dan debu melekat kembali ke wajah anda.


Menyegarkan wajah

Menggunakan pelembab wajah juga memiliki manfaat yang sangat baik untuk menyegarkan wajah. Rasa yang sejuk dan juga menyegarkan, Manfaat pelembab wajah dapat dijadikan alternatif bagi anda untuk menyegarkan wajah, tanpa perlu susah mencuci muka. Selain itu, pelembab wajah juga sangat sesuai untuk digunakan tanpa perlu dibilas dengan air dan tanpa perlu menggunakan alat khusus.


Menghaluskan kulit wajah

Manfaat lainnya yang dapat diperoleh dari pelembab wajah adalah dapat membantu menghaluskan kulit wajah. Kulit wajah yang lebih halus tentu saja akan sangat meningkatkan rasa keyakinan diri dan dapat membuat anda menjadi lebih menarik.


Mencegah penuaan awal

Manfaat lain dari pelembab wajah adalah dapat membantu mengurangi gejala penuaan awal. Dengan menggunakan pelembab wajah secara teratur, maka anda dapat mencegah munculnya penuaan awal. iaitu kulit yang mula menjadi keriput, munculnya garis-garis pada wajah, dan juga munculnya bintik hitam pada wajah.

Dermags Hydrating Moisturizer ikhrah.com 2
Dermags Hydrating Moisturizer

Cara Penggunaan Dermags Hydrating Moisturizer:

Sapukan moisturizer ke seluruh wajah selepas menggunakan serum. Bagi yang mengalami masalah kulit kering, boleh lebihkan kuantiti penggunaan pada malam hari sebelum tidur.

https://news.utm.my/2014/08/utm-develops-whitening-serum-from-mangosteen-skin/


DERMAGS LOGO 1
DERMAGS Skincare 1

Share To Friends & Family

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Homestay Terbaik Dengan Harga Berpatutan di Sentul KL
Perkhidmatan Wiring Rumah Untuk Sekitar KL & Selangor

Our Social Media

On Trend

Related Post

On Trend

Latest Stories

Shopping Cart
Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.