Ikhrah Online Boutique

BLOG

Latest NEWS, Products & Gossip

serum vs cream

Serum vs Cream

serum vs cream
serum vs cream

Serum ni adalah water based while cream usually oil based. 

Serum mampu tembus lapisan kulit sampai ke dalam.

Cream stays kat atas permukaan kulit je. 

Ikut logik mmg yg oily akan duk kat permukaan je. 

Fungsi serum usually merawat, cream sbg protection.

serum vs cream
serum vs cream

Sebab tu dlm rangkaian skincare serum selalu mahal sbb highly concentrated. 

Turutan pakai skincare pun lps cuci muka, toner, serum, cream(moisturizer), sunblock. 
( Serum 1st baru cream )

Cara application pun lain. Serum kena pat. Cream circular application

Masalah jeragat punca dia kat dlm kulit sbb pigmen melanin ada di dalam epidermis. 

Jadi, serum yg mmpu penetrate those skin layers up to the akar jeragat. Bukan cream. 

As for avery, first ingredients kat kotak is water. Apa2 yg ditulis dulu dlm ingredients adalah yg kandungan yg bnyk dlm product tu.

Nak Hilang Jeragat Dengan Berkesan?

KLIK GAMBAR DIBAWAH

Share To Friends & Family

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Homestay Terbaik Dengan Harga Berpatutan di Sentul KL
Perkhidmatan Wiring Rumah Untuk Sekitar KL & Selangor

Our Social Media

On Trend

Related Post

On Trend

Latest Stories

Shopping Cart
Scroll to Top